olajšava pri davku od dobička
Moderator: Mirko Zbačnik
pamps prav imaš
točno takšne so olajšave, kot si rekel Pamps. Sem danes ravno z DURSom govorila. Imam pa le eno vprašanje. Olajšave gredo na čisti dobiček. Ampak kaj pa je z akontacijo dohodnine, če olajšave znašajo več kot dobiček? Kako naj si določim akontacijo???
Hvala, LP
Hvala, LP
"le čevlje sodi naj kopitar" F.Prešeren
Sergeja

Sergeja

Davčne olajšave so le v velikosti davčne osnove. Nekateri svetovalci svetujejo, da v davčno napoved ali obračun vpišeš prav vse olajšave, s katerimi razpolagaš; ti pridejo prav, če ti ob kontroli kakšno olajšavo vržejo ven. Če pravne osebe v obrazcu ddpo vpišejo večje davčne olajšave, kot pa znaša davčna osnova, moraš popravljati obrazec.
Upam, da sem pomagala.
Lep pozdrav!
Upam, da sem pomagala.
Lep pozdrav!
Veste Pomps, tisti smeško je bil jokco zato, ker imam po pravici povedano že poln kufer vseh teh papirjev. Veliko ste mi pomagali. Se pravi, da dam olajšav toliko, kolikor je dobička in nič akontacije dohodnine ne plačujemo.. Povejte mi še tole, mam 2 OS in je dovolj, da za OOS uveljavljam 40%(25+15) ali pa, da za 2 uveljavim 25%-katero varianto je bolje uporabiti?
Hvala
Hvala
Kadar imam jaz primer, da je davčna osnova nizka, davčnih olajšav pa precej, se odločim za tiste, ki imajo najmanj posledic. Če izkoriščate davčno olajšavo za investiranje v opredmetena osnovna sredstva, ne smete razporejati dobička. Preglejte vse možnosti izkoriščanja davčnih olajšav in se odločite za najboljšo rešitev. Mogoče ste imeli v preteklih letih (od leta 1999 dalje) davčno izgubo in jo lahko uporabite za znižanje davčne osnove,...
Lep pozdrav!
Lep pozdrav!